AD Haringtest vormgeven met behulp van twee kittens

Geschreven door op 11 juli 2014

Voor het Algemeen Dagblad ben ik de tabellen van de jaarlijkse Haringtest aan het vormgeven. Ook dit jaar heeft het AD, gezocht naar het verkooppunt waar de beste Hollandse Nieuwe wordt verkocht. Na het beoordelen van de gekochte haringen, doet het dagblad in een speciale bijlage verslag van wat er aangetroffen werd.

Onze twee kittens, Nino en Flin, maken tegenwoordig ook deel uit van mijn werkproces. Ze komen er graag bij liggen. Het liefst op mijn toetsenbord of laptop. Want wat ligt er nou heerlijker dan daarop? Mijn bureau is zo veel interessanter dan dat speciaal gekochte kattenmandje.
Of zou het een stiekeme hint zijn, dat ze zin hebben in een visje? De haringen springen, helaas voor hun, niet uit mijn scherm.
Gezellig werken is het wel, met die twee erbij. Maar of het ook efficiënt is…? Inmiddels heb ik de deur maar dichtgedaan. Straks is het weer knuffeltijd.

Eerst de tabellen netjes vormgeven, beoordeling voor beoordeling. Op smaak, geur, presentatie en schoonmaak. En op rijping, gewicht, prijs, temperatuur en vet%. Voor liefhebbers van haring, de test staat op zaterdag 19 juli in de krant!

AD werk met katten