Betoverend China Light Utrecht

Geschreven door op 29 november 2014

Het zijn weer de donkere dagen aan het eind van het jaar. De Sint-inkopen zijn weer gedaan en we zitten binnen met de kat op schoot en de verwarming aan. Nog even en de kerstversiering wordt ook weer uit de kast getrokken. Want extra licht is fijn in de wintermaanden!

Gisteravond heb ik een bezoek gebracht aan een eeuwenoud Chinees feest: Yuan Xiao (festival van het licht) in Utrecht, oftewel China Light Utrecht. De Botanische Tuinen zijn deze winter omgetoverd tot een sprookjesachtig paradijs met lichtgevende en bewegende beelden. Al wandelend kom je langs tientallen kleurrijke figuren; van lotusbloemen, tempels en schommelende pandaberen tot een gigantische waterspuwende draak.

De kleuren van de beelden zijn fijn, het is een mix van zachte kleuren die een mooi contrast vormen met de donkere avond. Ik bleef maar foto’s maken. Wat een geweldige plaatjes!

China Light is tot en met 4 januari te bezoeken in de Botanische Tuinen in Utrecht, iedere avond van 18.00 tot 21.30 uur. Een ticket kost € 10 voor volwassenen en € 8 voor kinderen en studenten.

China Light Utrecht

 

Laat een bericht achter


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.