In onze wereld, waar alles steeds sneller gaat en steeds meer informatie op ons af komt, is het steeds belangrijker om uw boodschap zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Een infographic biedt hierbij uitkomst.
Amber DSGN helpt bij het visualiseren van uw informatie, door het ontwikkelen van infographics. Door ruwe data, informatie en kennis visueel aantrekkelijk te presenteren wordt uw boodschap sneller, gemakkelijker en beter begrepen.

Vorm en inhoud van infographic

Bij  infographics zijn inhoud en vorm onlosmakelijk met elkaar verbonden. Processen en verbanden worden inzichtelijk en het maakt complexe informatie begrijpelijk. Infographics geven een informatieve weergave van verschillende vormen, zoals kaarten, grafieken en tekeningen in combinatie met tekst en beeld. Het doel is om informatie, data en kennis over te dragen. Ze worden vaak toegepast door journalisten in nieuwsartikelen, jaarverslagen en het openbaar vervoer om zaken te verduidelijken. Infographics zijn ook waardevol voor educatieve en wetenschappelijke doeleinden.

Infographics afgestemd op de doelgroep

Ik heb ruime ervaring in het maken van infographics voor diverse opdrachtgevers (zie ook mijn Portfolio), zowel voor print als online, vanuit mijn eigen ontwerpstudio in Utrecht en op de redactie. De infographics die ik maak moeten, naast het feit dat ze visueel aantrekkelijk zijn, voor de doelgroep interessant zijn. Ze moeten begrijpelijk zijn, als de beeldtaal niet begrepen wordt, dan is het geen goede infographic. Daarom ‘test’ ik de infographic altijd bij verschillende mensen. Het kleurgebruik en lettertype stem ik af op uw wensen en de doelgroep. Ik zorg er altijd voor dat de beelden in de infographic op elkaar zijn afgestemd. Het is belangrijk dat ze dezelfde sfeer uitstralen.

Infographics volop in ontwikkeling

De mens is altijd beeldgericht geweest. Al sinds de muurschilderingen van Lascaux. Infographics worden steeds belangrijker in ons visuele tijdperk. De kracht van infographics zit hem in het ingewikkelde begrijpbaar maken. Ze bieden overzicht in de chaos van deze wereld. Ik volg de ontwikkelingen op gebied van infographics op de voet. Ik volg diverse blogs, ‘kijk’ boeken over infographics en ga jaarlijks naar het Infographics Congres in Zeist. Want een infographic is meer dan een plaatje.

Wilt u een infographic laten maken, informatie over de mogelijkheden of een offerte? Of zoekt u iemand die op freelance basis op de redactie komt werken?

Neem gerust contact met mij op!